Nog altijd geen camera’s om gemeenteraad en commissies te streamen in Beveren

Onlangs vonden er in Beveren twee commissies plaats waarvoor de interesse vanuit de bevolking uitermate groot is. De fusiegesprekken met Kruibeke en alles rond PFOS. Beveren 2020 liet weten dat het opportuun is dat deze commissies gestreamd zouden worden zodat mensen die dit willen volgen op een eenvoudige manier kunnen meevolgen. In een schrijven aan de voorzitter van de commissie lieten we weten dat de voorzitter van een commissie de vrijheid en de bevoegdheid heeft om zo een streaming te organiseren. “Het is een uitgelezen kans om de bevolking te informeren en de openbaarheid van bestuur in daden om te zetten. Bovendien investeerde de gemeente een groot budget om dit mogelijk te maken.” Kort nadien liet de directeur weten dat… de camera’s nog altijd niet geïnstalleerd zijn.

Op de gemeenteraad van januari was er de zoveelste discussie over het streamen van de gemeenteraad. 
Toen werd er gezegd dat er vanaf februari een hybride gemeenteraad mogelijk zou zijn. Nu blijkt uit een mededeling van de directeur aan de raadsleden dat de camera’s (meervoud) nog steeds niet geplaatst zijn.”waarschijnlijk zullen er in mei uitzendingen mogelijk zijn.”  Volgens Beveren 2020 is er geen reden tot uitstel want ook met een enkele camera kan er perfect gestreamd worden, zoals dit ook op de commissies reeds gebeurde. Voor de onafhankelijke lijst Beveren 2020 primeert de inhoud op de beelden zodat dit perfect moeten kunnen uitgezonden, ook zonder veranderende camerapositie.