Beveren 2020 pleit voor betere opvolging tonnagebeperking Beverse wegen

In Haasdonk, Kallo en Beveren wordt nauwelijks gecontroleerd

Sinds 1 maand geldt er een tonnagebeperking op de N450 in Melsele. Op andere Beverse wegen zoals de doortocht in Vrasene, Haasdonk, Kallo en de P. Steenssensstraat geldt er reeds langer een tonnagebeperking. Al enkele weken drong gemeenteraadslid Bruno Stevenheydens aan op de cijfers van de controles gedurende een tijdspanne van een jaar en op het aantal voertuigen dat geverbaliseerd werd. Cijfers die Beveren 2020 gisteren ontvangen heeft.

Uit de cijfers blijkt dat het aantal overtreders percentagegewijs hoog ligt; van 20 tot zelfs 46% van de gecontroleerde vrachtwagens.

controles-zwaar verkeer-melsele-vrasene-kallo-haasdonk
Controlers zwaar verkeer

Het afgelopen jaar werd geen enkele keer gecontroleerd in de Pastoor Steenssensstraat, hoewel deze straat kreunt onder de overlast van het zwaar doorgaand verkeer.

In Haasdonk en Kallo werd er weinig gecontroleerd hoewel er daar dagelijks overlast is van het doorgaand verkeer. De doortocht doorheen Kallo wordt als sluipweg naar de haven gebruikt. Ook zonder files rond Kallo is er zwaar doorgaand verkeer doorheen het centrum.

Beveren 2020 pleit voor een betere opvolging. Van het Vlaams Gewest dient bekomen te worden dat zij duidelijke signalisatie op de Expresweg plaatsen dat er een tonnagebod geldt doorheen de deelgemeenten van Beveren. Eveneens dienen er duidelijke afspraken gemaakt te worden met havenbedrijven dat zij de vervoersmaatschappijen en hun chauffeurs beter informeren. Tenslotte dient er meer gecontroleerd te worden.

zwaardoorgaandverkeer