Beveren 2020 hekelt pesterijen van MLSO en VLM op grondgebied van Beveren

Raadsleden vragen burgemeester om tussen te komen voor vzw viervoeters in nood

Beveren 2020 vindt het niet kunnen dat de Maatschappij Linkerscheldeoever en de Vlaamse Landmaatschappij blijven tegenwerken als het er op aankomt om een meer leefbare situatie te creëren in de polder. Raadsleden Bruno Stevenheydens en Marina Apers vragen de burgemeester om zowel de MLSO als de VLM aan te spreken over hun houding en tussen te komen voor de vzw Viervoeters in Nood.

De reactie van Beveren 2020 komt er nadat vorige week in Doel tegen studenten en leerkrachten die voor een project waren afgezakt naar Doel een PV was opgemaakt in opdracht van de MLSO. De studenten waren nota bene zwerfvuil aan het opruimen in Doel maar volgens de MLSO kon het niet dat ze verbleven op De Doolen, het gemeenschapshuis in Doel.

opruim-zwerfvuil-engelsesteenweg-doel
PV opgemaakt in opdracht van MLSO voor studenten die zwerfvuilactie uitvoeren in Doel

Daarnaast is er ook de aanhoudende weigering van de VLM om een leegstaande boerderij ter beschikking te stellen aan de vzw viervoeters in nood uit Kieldrecht. De VLM beschikt nochtans over tal van leegstaande gebouwen in het poldergebied waar niets mee gebeurt en die het agentschap systematisch laat verloederen en vervallen.

Beveren 2020 ziet in de houding van VLM en MLSO een constante. Ondanks de pogingen van mininster Ben Weyts om tot een vergelijk te komen blijven beide instanties tot op de dag van vandaag procedures voeren rond huizen en bewoning. Alles wat positief is of wat normalisering ten goede komt wordt afgeblokt.

Dat zijn onaanvaardbare toestanden. De raadsleden van Beveren 2020 hebben aan de burgermeester van Beveren gevraagd om de MLSO en de VLM aan te manen te stoppen met dit soort van sabotage-acties. Wij vragen tevens aan de burgemeester van Beveren dat hij zijn gezag over Beveren laat gelden en de MLSO en VLM met aandrang vraagt om constructief mee te werken aan een leefbare situatie in Doel en het omliggende poldergebied. Dat wil zeggen: dat de VLM op korte termijn een leegstaande boerderij ter beschikking stelt voor viervoeters in nood. Dat in verband met de andere leegstaande panden van de VLM de bewuste verkrottingspoltitiek stopt. Dat de MLSO inzake de Doolen in Doel en de huizen van de jongeren van de Derde Generatie  in Kieldrecht eindelijk aan tafel gaat zitten om tot een vergelijk te komen.

Beveren 2020