Beveren 2020 met volledige lijst naar gemeenteraadsverkiezingen

De onafhankelijk beweging Beveren 2020 legde afgelopen zaterdag op het gemeentehuis van Beveren een volledige lijst neer voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober: de lijst bestaat uit 17 vrouwen en 18 mannen. Jakobe Kuipers is met haar 18 jaar de jongste. Lijstduwer Hugo Dufour, voormalig vertegenwoordiger voor de landbouw en oud-journalist is de oudste kandidaat voor Beveren 2020.

Beveren 2020 - groepsfoto
Enkele kandidaten van Beveren 2020

Lijsttrekker is uittredend gemeenteraadslid Bruno Stevenheydens met ondertussen een ervaring van 24 jaar als gemeenteraadslid. Stevenheydens was een korte periode schepen voor N-VA. Maar hij verliet die partij op het ogenblik dat het verkiezingsprogramma en bestuursakkoord werden verlaten.

Op de tweede plaats komt Annick Van de Vijver uit Beveren, bankadviseur en uittredend OCMW-raadslid. Op drie Jan Creve, leerkracht geschiedenis aan de Broederschool en vooral bekend als woordvoerder van Doel 2020. Ook Denis Malcorps, van opleiding landmeter én economist, op plaats nummer vijf geniet bekendheid door zijn inzet voor het behoud van Doel en de polderstreek. Hetzelfde geldt voor Marina Apers, uittredend gemeenteraadslid, op de 6de plaats. 

Andere gezichten in de top tien zijn Evy Vergauwen uit Vrasene op de 4de plaats. Evy is van opleiding pedagoge en werkt als agoge in de zorgsector voor mensen met een blijvend hersenletsel.  Op 7 staat Peter Kuipers. Peter is werkzaam in het Antwerpse als directeur in een voorziening voor mensen met een beperking en runt in zijn vrije uren een pottenbakkersatelier en een opstartende kaasboerderij. Op 8 staat Monique van der Linden. Zij leidt een rundveebedrijf in Kieldrecht. Op 9 staat Liese Stuer. Liese is opleidingshoofd podiumkunsten aan het conservatorium te Antwerpen. Ze groeide op in Beveren maar woont nu in Doel. Fran Kockelberg uit Beveren is de laatste van de eerste tien kandidaten. In de top tien staan 6 vrouwen en 4 mannen.

Er staan opvallend veel jonge kandidaten op de lijst van Beveren 2020. In totaal zijn 8 kandidaten jonger dan dertig jaar.

Lijstduwers zijn Ronny Aelbrecht en Hugo Dufour. Ronny Aelbrecht die de voorlaatste plaats inneemt is artistiek leider en figurenspeler bij het internationale figurentheater Vlinders & Co. Hugo Dufour op de lijstduwersplaats werkte als journalist voor Het Laatste Nieuws, Het Vrije Waasland en De Wase Koerier.

Rond de campagne van Beveren 2020 met de slogan ‘Een stem voor leefbaarheid’ valt moeilijk naast te kijken in het straatbeeld van Beveren. De grote affiches steken duidelijk af tegen de andere partijen die met een mozaiek van individuele affiches campagne voeren. Beveren 2020 probeert vooral campagne te voeren voorop. Afgelopen weekend waren wij de eerste die een verkiezingsprogramma bekend maakten. We zijn ervan overtuigd dat we zowel met onze gemotiveerde kandidaten, onze frisse aanpak en inhoudelijk sterk onderbouwd programma op 14 oktober het verschil zullen maken.

 

Kandidatenlijst Beveren 2020 – Gemeenteraad Beveren

Een overzicht van alle kandidaten van de burgerbeweging Beveren 2020 voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018.
KandidaatStudie / beroep
1Bruno Stevenheydenscriminoloog – gemeenteraadslid
2Annick Van de Vyverbankadviseur – ocmw-raadslid
3Jan Creveleerkracht geschiedenis Broederschool
woordvoerder Doel 2020
4Evy Vergauwenmaster in de pedagogische wetenschappen.
agoog zorgsector ter ondersteuning van personen met een beperking.
5Denis Malcorpslandmeter – economist
werkzaam als Data Analist
6Marina Aperswerkneemster Kerncentrale Doel
7Peter Kuipersdirecteur in een instelling met mensen met een beperking
pottenbakkersatelier en opstartende kaasboerderij
8Monique Van Lindenlandbouwster rundveebedrijf
9Liese Stuerlicentiaat moraalwetenschappen
opleidingshoofd podiumkunsten conservatorium Antwerpen
10Fran Kockelbergbediende
11Geert Van Landeghemtechnicus instrumentatie meettechniek
voetbal en mental coach Sportkring Sint-Niklaas
12Josephine Neuvillemaster in de rechten – juriste
13Marleen Cordemansrestaurantuitbaatster
14Annick Thibautsociaal verpleegkundige en medewerker aan de Vlaamse bevolkingsonderzoeken voor kankeropsporing
15Karel Sterckxsocioloog - outdoor- en natuurcoaching van jongeren
16Thomas Vanden Bulckestudent kunstgeschiedenis
17Ruben Tussschanshavenarbeider
18Noël Poppeploegbaas
19Brian Waterschootbachelor na bachelor international business
Product Manager
20Lidewij Vandekerkhoveleerkracht secundair onderwijs
officer intermodal planning
21Jakobe Kuipersstudente sportmanagement
22Brecht Creveboomverzorger
23Dieuwertje Dierickleerkracht secundair onderwijs Nederlands-Engels
24Rietje Crevestudente beeldende kunst
25Kevin De MeyICT ondersteuning
26Mich Vercruyssenlicentiaat PR & communicatiewetenschappen
zelfstandig & onafhankelijk verzekeringsmakelaar
27Cynthia Aperszelfstandige taxibedrijf
28Frank Vandekerkhoveleraar
29Franky Cleysgepensionneerd, 35 jaar arbeider gemeente Beveren
gewestprom Bond zonder Naam
30Peggy Pfaffcommercieel administratief bediende
31Luc De Bockoud-postbode Kieldrecht - Doel
32Dirk Bernaerthavenarbeider
vrijwilliger brandweer Kieldrecht
33Linda Op De Beeckwinkelmedewerkster Aveve
34Ronny Aelbrechtartistiek leider en figurenspeler bij het internationale figurentheater Vlinders & Co
35Hugo Dufourvoormalig vertegenwoordiger voor de landbouw
oud-journalist voor Het Laatste Nieuws, Het Vrije Waasland en De Wase Koerier