Borden tonnageverbod N450 Melsele nog steeds niet geplaatst

Elke dag gevaarlijke situaties met zwaar doorgaand verkeer

Op de gemeenteraad van eind juli heeft Beveren 2020 het tonnageverbod voor de N450 opnieuw ter sprake gebracht. Op dat ogenblik was er een discussie met het Vlaams gewest omtrent dit verbod. Op de gemeenteraad werd duidelijk gesteld dat iedereen op dezelfde lijn zat en dat de borden eerstdaags zouden geplaatst worden zodat het tonnageverbod in werking kon worden gesteld.

We zijn momenteel een maand verder en enkele dagen voor de start van het nieuwe schooljaar. De borden zijn nog steeds niet geplaatst. Begin deze week heb ik het gemeentebestuur gevraagd naar meer informatie waaraan dit ligt.

Nochtans is de situatie zeer ernstig. Op zowat elk moment van de dag denderen zware vrachtwagens die niet in Beveren/Melsele moeten zijn over de N450 en de N70. Wie langsheen het traject woont ziet dagelijks veel internationaal vrachtverkeer passeren waaronder bijzonder grote en zware vrachtwagens. Er is in dit dossier al te lang getalmd. Beveren 2020 rekent erop dat de borden eerstdaags geplaatst worden.

zwaar-verkeer-beveren

Bruno Stevenheydens
gemeenteraadslid Beveren 2020