Vlaams minister Homans waarschuwt Beveren voor hoge schuldgraad – Beveren op derde plaats inzake schuld per inwoner

Vlaams minister Liesbeth Homans waarschuwt dat gemeenten als Koksijde, Mechelen en Beveren – de drie gemeenten met de hoogste schuld per inwoner – hun uitgaven beter onder controle moeten houden.Beveren derde hoogste schuldgraad

De mandatarissen van Beveren 2020 in de gemeenteraad zeggen dat al veel langer. De afgelopen jaren werd een deel van de immense Beverse schuld afgebouwd, onvoldoende want Beveren stijgt van de 4de naar de 3de plaats van gemeenten met de meeste schuld per inwoner In gans Vlaanderen. Op het einde van de legislatuur werd er nog een deel afgebouwd, maar een aantal projecten die op stapel staan of verder afgewerkt dienen te worden zullen geen positieve invloed hebben op de huidige schuld.

Elke gemeente heeft schulden, maar Beveren staat wel bovenaan als derde van de 308 gemeenten in Vlaanderen met de hoogste schuld per inwoner. De voorbije jaren was dat telkens de 4de plaats. Belangrijk genoeg voor minister Homans om daar de afgelopen dagen waarschuwingen bij te geven. Investeren betekent vooral keuzes maken. De keuze voor een Administratief Centrum dat in een periode van 4 jaar in de begrotingsdocumenten van 35 miljoen naar 46 miljoen euro steeg is geen doordachte uitgave; zeker niet als dit bedrag nog kan toenemen. De uivoering van dit project is niet op maat van onze gemeente.

 

Bruno Stevenheydens
gemeenteraadslid Beveren 2020

Bron: Cijfers uit de krant van 03/07/2018 afkomstig van het Agentschap Binnenlands Bestuur